Hanna Sumarin kuppikakkuresepti

Hanna Sumarin kuppikakkuresepti

17.10.2016

5 dl  vehnäjauhoja
1tl   leivinjauhetta
1 tl   kanelia
1 tl   vaniljaa
1 dl  sulatettua voita (90g)
2 dl  ruokosokeria
4      munaa
2 dl   hyvää omenatuoremehua
100 g valkoista leivontasuklaata murskattuna tai raastettuna

Kuorrutus
200 g    kylmää maustamatonta tuorejuustoa
100 g    pehmeää voita
½  tl     kanelia
½ tl     vaniljaa
8 dl     tomusokeria (1 paketti)

Täyte
2 l       puolukoita
½ dl    vettä
2-3     kanelitankoa
4 dl     hillosokeria

 

Tee ensin puolukkatäyte, jotta se ehtii jäähtyä hyvin.
Laita kattilaan puhdistetut tuoreet puolukat tai puoliksi sulaneet pakastepuolukat. Lisää vesi ja kanelitangot. Anna seoksen kiehua matalalla lämmöllä kunnes marjat menevät rikki. Lisää hillosokeri joukkoon, sekoita ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Kuori vaahto pois. Poista kanelitangot ja soseuta seos sauvasekoittimella sileäksi. Jäähdytä.

Leivo kuppikakut.
Laita uunin lämpenemään 180 asteeseen ja aseta paperiset muffivuoat muffinipellin koloihin.
Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja laita sivuun odottamaan.
Vispaa jäähtynyt voisula ja sokeri keskenään vaahdoksi ja lisää seokseen kananmunat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten.
Sekoita taikinaan vuorotellen omenamehua ja jauhoseosta kolmessa erässä. Voit sekoittaa joko puuhaarukalla tai varovasti sähkövatkaimella. Lopeta vatkaaminen heti kun ainekset ovat sekaisin. Lisää valkosuklaa joukkoon puuhaarukalla sekoittaen.
Täytä paperivuoat taikinalla ja jätä 1/3 nousuvaraa. Paista kypsiksi. Paistoaika pienille kuppikakuille on n. 10 min. ja suurille kuppikakuille n. 15-20 min. Kokeile kypsyyttä tikulla tai sormella painamalla. Kypsä kakku on kimmoisa, mutta ei kovin tumma. Anna kakkusten jäähtyä hyvin.

Tee kuorrutus
Sekoita yhteen ensin tuorejuusto ja pehmeä voi. Lisää mausteet ja vatkaa varovasti joukkoon tomusokeri. Laita seos pursotinpussiin ja pussi jääkaappiin odottamaan.

Laita jäähtynyt puolukkasose pursotinpussiin jossa on pitkä pursotinterä (hillotylla)

Ota kuppikakku toiseen käteen ja purosota toisella kädellä puolukkasosetta kuppikakun sisään. Kakku pullahtaa vähän ja puolukkaa jää tippa myös kakkusen pinnalle. Täytä kaikki kakut ja pursota sen jälkeen kuorrutus kuppikakun päälle. Koristele kokonaisilla puolukoilla tai karpaloilla.

Ihania herkutteluhetkiä
Hanna Sumari



JM suosikit Tee se itse Keittiö
Samankaltaiset artikkelit

Vertaa kohteita